Thursday, February 4, 2016

Maggi ketam resepi sendiri.. beh woo..

Itu ari makan maggi ketam kat kedai... fuyooo.. $20 gitu.. ketam sekor je pun..

So kali ni kami buat maggi ketam sendiri.. senang bangat. Ni cara kami buat:

Langkah 1: Hiris bawang besar dan ketuk bawang putih. Tumiskan dalam kuali.

Langkah 2: 

1. Rebus ketam dalam periuk dan tunggu hingga mendidih.

2. Letak perencah maggi. Biarkan mendidih.

3. Angkat ketam dan asingkan
4. Pecahkan telur dalam periuk. Campurkan bawang tumis.
5. Masukkan maggi dan biarkan masak.
7. Jgn lupa ketam tadi.. hehe..
8. Siap untuk dimakan.

Sedap bangat.. hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Bukanlah Doktor

Walaupun kita bukan doktor, tapi kita semua kena pentingkan kesihatan diri sendiri. Cari maklumat untuk bantu meningkatkan kesihatan diri.

Jadi kalau tahu ada sesuatu yang tak kena dengan kesihatan diri sendiri, jangan diam je. Berbuat sesuatu sebelum terlewat.

Sayangi Diri!