Dah beberapa kali dah akak buat percubaan puding karamel.. rasanya dah 4 kali dah.. semuanya dari resepi di internet.. ada yg guna susu krim.. susu segar.. susu cair.. semua akak dah try.. dari yang blend kepada yang kacau kacau manja.. semua dah try..
Dan alhamdulillah.. semuanya menjadi.. kira sedap la mata memandang dan sedap jugak kat tekak akak..
Tapi kali ni.. yang akak buat semalam.. memang tak jadi.. resepi dari internet jugak..
So apa yang berbezanya?
Akak tengok resepi yang letak air tu..
1 tin susu pekat
1 tin susu cair
1 tin air..
Ha.. hati hati..
Bila letak air je.. ha.. dia terus tak cantik..
Ntah la.. mungkin orang lain buat ok kot.. tapi akak nya memang tak jadi.. walaupun luaran nampak cantik.. tapi aduhai.. tipah tertipu tertipu tipah..huhu
So jangan letak air.. melainkan yang susu cair tu la...
Last last.. sebab tak puas hati kan.. akak buat semula.. tanpa air.. baru puas hati..
No comments:
Post a Comment